Falcon 1 a Falcon 9

Primary tabs

Nemůžu najít téma, které se zabývalo raketami Falcon firmy Space X, takže začínám nové:

http://science.slashdot.org/science/08/11/24/1359242.shtml
SpaceX Successfully Tests Nine-Engine Cluster

Tentokrát motory pracovaly po celou dobu, po kterou poběží první stupeò Falconu 9.

Vsadím boty, že Block 5 nebude poslední verze. A taky Crew Dragon asi s lidmi letos fakt nepoletí. :) Ale jinak je to pěkné video...

https://www.youtube.com/watch?v=luZUvv6Y9CM

Booster ze startu TESS na cestě "domů" k přípravě na let CRS-15.

[img=tbn]https://pbs.twimg.com/media/DcN0mV3WsAAbG7N.jpg [/img]

Statický zážeh je plánován v okně dnes od 18:00 SELČ (16:00 UTC) do 2:00 SELČ (0:00 UTC) zítra.

Premiéra F9 block 5 má pravděpodobnost vhodného počasí 70% na pondělí a 80% na případný odložený úterní start.

Číslo boosteru je vidět kousek pod kormidly. V tomto případě je to B1046.

[img=800]https://forum.nasaspaceflight.com/index.php?action=dlattach;topic=42465.... [/img]

Hotfire plánován aktuálně o půlnoci.

Video: SpaceX’s first Falcon 9 Block 5 test-fired at pad 39A

https://spaceflightnow.com/2018/05/05/video-spacexs-first-falcon-9-block...

a kto má 1/4 hod tak
https://www.pscp.tv/w/1djGXdRNWwEGZ [Editoval 05.5.2018 lamid]

Při testovacím zážehu zaznamenali nějakou chybu, stále ale směřují start na 8. nebo 9.5.

Start se odsunul na ne dříve než 10.5.

Pravděpodobnost vhodného počasí 80%. Startovací okno začíná ve 22:12 SELČ (20:12 UTC).

[img=tbn]https://pbs.twimg.com/media/DcnkQ8kWsAA6yJM.jpg [/img]

Pages