Čínská kosmonautika

Primary tabs

Hawk:
Avizované přistání čínského kosmonauta se do roku 2020 neuskuteční, naopak do této doby by měla být na orbitu čínská stanice.
[url]http://lidovky.centrum.cz/svet/clanek.phtml?id=262776 [/url]
Na druhou stranu se to dalo čekat. Už samotný fakt, že po prvním čínském pilotovaném letu následuje tak dlouhá přestávká podobný vývoj událostí nastínilo a další odklady budou velmi pravděpodobně následovat.
V oblasti kosmonautiky Čína v podstatě kopíruje politiku ostatních velmocí(Evropy,USA,Ruska). Megalomanské projekty se oddalují nebo ruší a šetří se kde může. Nadšení střídá tvrdý pragmatismus a pilotovaná kosmonautika to odskáče jako první, protože za stávajících podmínek(riziko+vysoká cena za \"letenku\") zatím bohužel žádný velký důvod pro přítomnost člověka ve vesmíru neexistuje.

Zítra by měla odstartovat raketa Dlouhý pochod 4C s družicí Gaofen 5 pro DPZ.

Myslím, že něco prosáklo už dříve a že jsem tu něco dával.

2020 Mars, lander, rover
2022 asteroid
2028 Mars, vzorek na Zem
2029 Jupiter

http://www.spacedaily.com/reports/China_outlines_roadmap_for_deep_space_...

Deimos 2 tak trochu "šmíroval" přípravy na start Gaofen 5. :)

[img=tbn]https://pbs.twimg.com/media/DcNCOV7W4AIrfFh.jpg [/img]

V 18:06 SELČ (16:06 UTC) by měl odstartovat Dlouhý pochod 3B/E s telco družicí APStar-6C.

Zítra ve cca 20:20 SELČ (18:20 UTC) by měl odstartovat nosič Dlouhý pochod 4C s družicí Gaofen 5 pro DPZ.

http://space.skyrocket.de/doc_sdat/gf-5.htm

Pages